header banner
Default

De populariteit van Bitcoin bereikt een nieuw hoogtepunt


De bitcoin (BTC) prijs bevindt zich in gunstig vaarwater momenteel. Het mag duidelijk zijn dat dit een gunstig effect heeft op de algehele adoptie van Bitcoin. Dit wordt momenteel sterk weerspiegelt in het feit dat het aantal wallets met ten minste 1.000 dollar aan BTC een nieuwe mijlpaal heeft bereikt.

Bitcoin community viert HODL-dag: herdenking van populaire crypto term Bitcoin nieuws 07/11/2023

8 miljoen wallets met .000 aan BTC

VIDEO:

Het aantal adressen op het Bitcoin netwerk met minimaal 1.000 dollar aan BTC, wat momenteel gelijkstaat aan 0,028 BTC, is gestegen tot een recordhoogte van 8 miljoen. Dit schrijft CoinDesk op basis van gegevens van Blockware Solutions en Glassnode.

Logischerwijs zijn er twee redenen aan te wijzen voor het bereiken van het nieuwe record van 8 miljoen adressen met minimaal 1.000 dollar aan BTC. Als eerste heeft de grote stijging in de bitcoin koers van iets minder dan twee weken geleden er simpelweg voor gezorgd dat 1.000 dollar gelijkstaat aan een lagere hoeveelheid bitcoin.

Bovendien heeft de reusachtige opwaartse beweging, gedreven door een toenemende optimisme wat betreft de komst van een bitcoin beursfonds, geleid tot meer interesse in de cryptocurrency. Na de grote sprong die bitcoin maakte steeg het aantal weergaven van de Wikipediapagina van Bitcoin bijvoorbeeld tot het hoogste niveau sinds juni 2022.

Meer interesse betekent vanzelfsprekend meer mensen die zich wagen aan het decentrale activum. Dit levert natuurlijk een positieve bijdrage aan het aantal BTC-wallets van ten minste 1.000 dollar.

Mocht een bitcoin beursfonds goedgekeurd worden, dan zou de interesse richting bitcoin een enorme duw in de rug krijgen. Met name institutionele investeerders zullen dan een stuk makkelijker blootstelling verwerven tot bitcoin. Dit heeft op zijn beurt vanzelfsprekend ook weer een positief effect op de kleinere retail-investeerders.

Advertisement

Recordaantal bitcoin-investeerders in het groen

VIDEO:

De recente prijsstijging van bitcoin heeft tevens geleid tot een recordaantal wat betreft het aantal winstgevende BTC-investeerders.

Maar liefst 80 procent van alle adressen mogen tegen de huidige BTC koers namelijk een winst opschrijven. Dit weerspiegelt een totaal van bijna 39,5 miljoen adressen. Onthoud dat het aantal wallets niet gelijk staat aan het aantal investeerders. Cryptobeurzen en andere crypto-dienstverleners gebruiken namelijk doorgaans maar enkele wallets voor hun gehele klantenbestand.

Post Views: 741

Sources


Article information

Author: Rodney Larson

Last Updated: 1703267642

Views: 1007

Rating: 3.7 / 5 (118 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rodney Larson

Birthday: 1974-03-06

Address: 212 Smith Flats Suite 008, New Emilyview, KY 62203

Phone: +4190870457798514

Job: Quantum Physicist

Hobby: Horseback Riding, Skydiving, Fishing, Juggling, Board Games, Soccer, Backpacking

Introduction: My name is Rodney Larson, I am a vivid, bold, unwavering, persistent, enterprising, artistic, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.