header banner
Default

Mozzarella nedir? Nerelerde tüketilir?


Table of Contents

    Mozzarella, dünyaca tanınan bir tür peynirdir. Peynir genellikle dilimlenmiş olarak servis edilir. Mozzare sözcüğü, İtalyanca'da "kesmek" anlamına gelmektedir. Mozzarella peyniri, taze olduğu sürece genellikle beyazdır. Ancak, sütünden yararlanılan hayvana veya tazeliğe bağlı olarak sararabilmektedir. Mozzarella peyniri, yüksek yağ oranı nedeniyle yarı-yumuşak bir peynirdir. Bu nedenle özellikle geleneksel olarak günü gününe servisi yapılmaktadır. Ancak salamura olarak 1 haftaya kadar bekletilebilmektedir.

    Günümüzde vakumlu poşetler yardımıyla bu süre uzatılabilmektedir. Ayrıca az yağlı mozzarella peyniri 1 aya kadar bekletilebilmektedir. Ancak içindeki katkılarla beraber bu süre çok daha uzatılabilmektedir. Az yağlı peynirler de bu bağlamda son kullanma tarihi 6 aya denk gelecek şekilde satılır.

    Mozzarella peyniri pizza, lazanya gibi yiyeceklere katıldığı gibi, dilimlenmiş domates ve fesleğen ile beraber tüketilebilmektedir.

    Mozzarella sticks tarifi

    Yapımı için malzemeler

    500 gram mozzarella peyniri
    Yarım su bardağı un
    2 adet yumurta akı
    Yarım çay bardağı süt
    2 su bardağı ekmek kırıntısı
    1 yemek kaşığı sarımsak tozu
    1 yemek kaşığı soğan tozu
    1 yemek kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber
    Kızartmak için:
    2 su bardağı sıvı yağı
    Fesleğen yaprakları

    Mozzarella sticks tarifi Nasıl yapılır?

    Mozzarella peynirini parmak büyüklüğünde dilimleyin. Unu tabağa alın. Yumurta akını süt ile çırpın. Ekmek kırıntılarını sarımsak tozu, soğan tozu, kekik ve taze çekilmiş karabiber ile harmanlayın.

    Dikdörtgen şeklindeki peynirlerin her yerini önce una sonra çırpılmış yumurta akına en son baharatlı ekmek kırıntılarına bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tek tek dizin ve donması için buzdolabında bekletin.

    Derin bir tavada sıvı yağı kızdırıp peynirleri sarı renk alana kadar yarım dakika kadar pişirin. Fesleğen yapraklarıyla servis edin.

    Sources


    Article information

    Author: Mr. Juan Diaz

    Last Updated: 1702071003

    Views: 755

    Rating: 4.3 / 5 (100 voted)

    Reviews: 99% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Mr. Juan Diaz

    Birthday: 2007-07-02

    Address: 819 Smith Squares, Deleontown, DE 71429

    Phone: +3806731269370456

    Job: Electrician

    Hobby: Playing Chess, Cocktail Mixing, Web Development, Traveling, Mountain Climbing, Card Games, Aquarium Keeping

    Introduction: My name is Mr. Juan Diaz, I am a receptive, exquisite, strong-willed, talented, striking, treasured, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.